• some image
 • some image
 • some image
 • some image
 • some image
 • some image
 • some image

Tatabanya, Hungary

 

Projekt indítás

 

 

A Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programjának keretében társaságunk jelentős kapacitásbővítést valósít meg     

 

A Scepter Tatabánya Kft. termelési eszköz fejlesztési projektet hajt végre a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programjának keretében. A 583 803 686 forint összköltségű projekt 262 711 658 forint európai uniós támogatás segítségével valósult meg.

 

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2016.09.30. Támogatás mértéke: 45%.

 

A Scepter Tatabánya Kft. alumíniumhulladék hasznosítási tevékenységet végez Tatabányán. Az üzem az elsődleges alumínium alapanyagon túlmenően vásárol és hasznosít mindenféle alumínium hulladékot, beleértve forgácsot, öntvényeket, salak és egyéb alumínium törmeléket. Az általánosan előállított ötvözetek között megtalálható egyaránt kovácsolt és öntészeti ötvözet, valamint gyárt durva huzalt kábelgyártók részére és az acélipar számára, illetve előállítunk dezoxifikációs anyagokat is. A cég beszállítója és partnere több multinacionális vállalatnak úgy, mint Nemak, GM, Denso, ArcelorMittal, U.S. Steel, Voestalpine, Prysmian és vannak jelentős hazai vásárlók és partnerek is úgy mint a Fémalk Kft., Fém-Művek Kft., Ecserei Kft., Fux Zrt.

 

A projekt keretében beszerzett gépek és berendezések a következők: 1) Forgó dobos kemence a szükséges égővel, füstgáz elszívással és szabályozással; 2) Öntő gép, amivel a megolvasztott alumíniumot ki lehet önteni. 3) 2 db ömlesztett homlokrakodós alapanyag mozgató gép a beérkező alapanyag mozgatására és kemencébe adagolására 4) 2 db 5t-ás targonca a késztermék, salak és bálás alapanyag mozgatására;  5) 1 db kalibrált 20t-ás hídmérleg a kemencébe adagolt és onnan kiöntött anyagok géppel történő mozgatása közbeni folyamatos mérésére és nyomon követésére.

 

A beruházás nem csak magas hozzáadott értékű gyártó tevékenységünk növelését segíti, hanem export kapacitásunk növeléséhez is hozzájárul.

 

További információ kérhető:
Szőllősi Lóránd
General Manager
lorand.szollosi@scepterinc.com

 

Projekt zárás

 

 • Address

  Scepter Tatabanya, Kft
  Alugyari Ut 1 HU-2800
  Tatabanya,
  Hungary

 • Contact details

  Phone: +36 (34) 514-177
  Fax: +36 (34) 510-700
  Email: info_tatabanya@scepterinc.com